Upplösning

Klicka på en bild och alla bilderna i inlägget kommer upp i högre upplösning
Click any picture and all the pictures in that post will appear in a higher resolution

24 oktober 2006

En bra bok

Läser MÄN SOM HATAR KVINNOR av Stieg Larsson - superspännande! Sådär så man helst vill lägga ifrån sig den för att riktigt dra uuuuuuuuuut på det! Turligt nog finns det åtminstone 2 böcker till i serien; han avled tydligen hastigt ganska nyligen - RIP.

"Folk har alltid hemligheter. Det handlar bara om att lista ut vilka. Den 22 september 1966 försvinner sextonåriga Harriet Vanger spårlöst. Nästan fyrtio år senare får journalisten Mikael Blomkvist ett ovanligt uppdrag. Han kontaktas av industriledaren Henrik Vanger som vill att han ska skriva släkten Vangers historia. Släktkrönikan är dock bara en täckmantel för det verkliga uppdraget: att ta reda på vad som egentligen hände med Harriet. Mikael, som nyligen har blivit åtalad och fälld för förtal, känner att han behöver en paus från sitt jobb på tidskriften Millennium och åtar sig jobbet. Han får hjälp av den unga, struliga datahackern Lisbeth Salander. Tillsammans börjar det omaka paret att gräva i familjen Vangers förflutna och möter en mörkare och blodigare historia än vad de någonsin kunnat föreställa sig..."

1 kommentar:

in-a-spacesuit sa...

Ja!

Boken läste min bokklubb som sista innan jag for (då det inte blev nån träff du minns, alla vara snuviga och jag låg i stället och puttrade med min allra bästa syster i hennes sofabed!). Alla gav den bra betyg. Jag har den med mig, har ännu inte tagit fram den - men blev nu påmind.