Upplösning

Klicka på en bild och alla bilderna i inlägget kommer upp i högre upplösning
Click any picture and all the pictures in that post will appear in a higher resolution

23 juli 2008

3 koftor o en tvättkorg

Först stickade jag en sån här


fast en blå, med tjusiga pärlemoknappar (varken koftan eller knapparna var särskilt medgörliga till att medverka på bild)


Sen blev det en TEMPEST; mycket passande eftersom jag precis lyssnat klart på en bok av KATHY REICHS om rättsmedicinaren Tempest Brennan. Trevligt mönster där ränderna styr in- o uttag, ärmhål etc.


O tänk; jag hade PRECIS samma färger som orginalet - bara sådär!


Sen ville jag göra nåt med det UNDERBARA koboltblå Malabrigo-garnet som jag (i vanlig ordning) inhandlar på Marias garn - synnerligen trevlig affär o innehavare; rena färgterapin att kliva in! O då tänkte jag att den här lilla skapelsen bleve ju alldeles precist jättebra!

Sagt o gjort; jag stickade flitigt o VIPS så var fram- o bakstyckena klara. (Jag stickar numera alltid på rundstickor för att slippa sidsömmar i den mån det är möjligt.)

So far so good. Sen återstod bara att virka kanten. And shit happens.
Jag har försökt HUNDRA olika varianter (här ovan en av dem) men det blev INTE bra. Till slut insåg jag att problemet snarare låg i att jag faktiskt inte GILLAR sjalkragar. Raskt tänkt... Återstod alltså att repa upp.

Nu har jag istället börjat virka en liten sak som jag tror blir BRA mycket bättre:

Den som lever får se, men jag tror det artar sig. Jag ämnar dekorera den med lite blommor på åtminstone ena framstycket enligt följande:

Ganska fint, va?

O så var det det där med tvättkorgen - var det inte IGÅR som vi hade tvättstuga...? O borde då inte tvätten varit vikt, sorterad o struken vid det här laget?

Men OJDÅ! Nu blev det visst alldeles LAGOM att ge sig ut o springa! Sån HIMLA otur!

1 kommentar:

agata sa...

Oj, vad du har varit produktiv! Den första koftan var supersnygg - om man har rätt kroppsform! Och de broderade blommorna på blir helt rätt!

Vill du inte byta en kofta mot några meter presentpapper? Du kan få en hel rulle! ;-)