Upplösning

Klicka på en bild och alla bilderna i inlägget kommer upp i högre upplösning
Click any picture and all the pictures in that post will appear in a higher resolution

17 november 2008

Det KUNDE ha varit - såhär!

Min bästaste C hängde genast på o hennes berättelse om helgen ser ut som följer - mycket skojjigt! Tänk så olika saker man ser av samma bild - rysligt roligt experiment som slog mycket väl ut, så det måste jag använda mig av fler gånger.

1. Han, vi kan kalla honom Oscar, bor i en gammal butik från 1952. Har tidigare varit Konsum. Där, då, på den tiden hade de världens godaste glass!

2. Nu är det bara kantareller, som gäller. Oscar är en god svampkännare. Det ligger i släkten. Hans mormor kallades för Tant Tratt, för att hon endast åt svamp, och hade dessutom bara bruna klänningar.

3. Totempålen, nere vid stranden, används numera mest som riktmärke för sjöfarten. Annat var det förr, då folket i byn dansades runt den nattetid, insmorda i doftande oljor. Det talas om offer... men, det är nog inte sant.

4. Solen är väldigt stark på denna plats. Man blir dock inte brun, utan vitnar. I bygden anses det väldigt vackert!

5. Här ska bytas däck! Det behövs, för det är något fel på det som sitter på nu...

6. Oscar äter choklad. Och då talar vi Högkvalitetschoklad! Gärna med citron och ingefärssmak, men bara när han är lite förkyld. Det är han just nu.

7. Oscars lillstuga, där han hyser in sina vänner har han precis målat grön. Tidigare var den rosa, men grannarna klagade över den fula färgen - "bögig" sa de - så, det var bara att ta fram målarpenseln. Och sin allra bästa målarväninna som påpassligt nog var på besök!

8. Ja, vad finns att säga? Att detta är toaletten på stadshotellet i stan, ser väl alla. Som varit där.

9. Oscar har en gammal skinnjacka, som han ärvt efter sin farfar. Den är så gammal att den har börjat att mögla.

10. Man cyklar till Jula, om man bor på denna ort. Oavsett väderlek. Detta beror på att biltrafik är förbjuden, efter att MP fick majoritet i kommunfullmäktige vid förra valet.

11 och 12. Oscar, som till vardags arbetar som busschaufför, är även en duktig konstnär. Dessa två tavlor har han målat. De föreställer hans drömvärld - så som han önskade att den var.

13. Tretton. Otur, det vet väl alla. Och då kan det gå så här illa, men som tur är finns det plåster.

Inga kommentarer: