Upplösning

Klicka på en bild och alla bilderna i inlägget kommer upp i högre upplösning
Click any picture and all the pictures in that post will appear in a higher resolution

09 november 2008

JULSENAP

Bästa Beatrice; här kommer receptet!

100 g brunt senapsfrö
2½ dl vatten
1/4 dl ren ättika (24%)
5 dl socker

Förmal senapsfröna i kaffekvarn. Placera dem därefter i en stor skål med rund botten och mal dem med kanonkula med succesiv tillsättning av ca 2½ dl vatten till en lagom fast gröt tills att kornigheten inte känns mellan fingrarna, ca 30 minuter.

Rör ner ättikan och sockret och kör senapen därefter i mixer till ljusgul färg och tills sockret smält så gott som helt och hållet.
----------------
Det var orginalreceptet - min morfar malde BARA med kanonkula o det tog sin lilla stund. Om man inte förfogar över en sådan, så förmodar jag att man kan göra även det momentet i mixer, förutsatt att man först malt fröna. Det är värt att prova!

Lycka till!