Upplösning

Klicka på en bild och alla bilderna i inlägget kommer upp i högre upplösning
Click any picture and all the pictures in that post will appear in a higher resolution

13 november 2009

Bästa rabarberpajen!

Det här behöver du
Fyllning:
5 stjälkar rabarber (om de är späda)
2 msk potatismjöl
1 dl strösocker
Smuldeg:
1 tsk malen kanel eller kardemumma
3,5 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
150 g osaltat smör
Vaniljcreme:
3 dl väl avhängd crème fraiche
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj

Så här gör du
1. Skär rabarbern i halvcentimetersbitar och lägg i en ugnsform. Strö över potatismjöl, socker och kanel.

2. Blanda ingredienserna till smuldegen med händerna. Sprid ut degen jämt över rabarbern.

3. Grädda pajen på 225 grader i 20-25 minuter.

4. När pajen svalnat, servera den med vaniljcrèmen.


Sedd på SJÖN SUGER, provsmakad igår - kalasgod!

1 kommentar:

Anonym sa...

Gottinamnam!
Kurt