Upplösning

Klicka på en bild och alla bilderna i inlägget kommer upp i högre upplösning
Click any picture and all the pictures in that post will appear in a higher resolution

17 oktober 2010

Fantastiskt bröd


  • 5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • ½ paket jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 12½ dl mjöl
Rör ut jästen i vattnet och blanda i övriga ingredienser till en lös smet.
Jäs 1-1½ timme
Mjöla rikligt på bakbordet och häll ut degen, knåda inte.
Mjöla ovanpå, platta något med handen och skär ut lagom stora bitar.
Lägg på plåt och grädda ca 15 min i 240 grader.
Låt svalna under duk om du vill ha seg skorpa, annars utan.

1 kommentar:

camilla sa...

Härligt bröd! Å så blir ju alla bitar helt olika. Sånt gillar jag. Fast det blir ju svårt att välja...